top of page

Intensieve begeleiding zorgt voor een blijvend resultaat!

Weet u niet hoe te beginnen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek.

Stap 1

Bij het eerste contact (telefonisch/e-mail) maken we kennis. Samen gaan we na of je bij mij aan het goede adres bent. Als gewichtsconsulente behandel ik gezonde mensen met overgewicht. Is er sprake van extreem overgewicht, te hoge bloeddruk, of diabetes, dan stuur ik je door naar je huisarts. Je kunt met of zonder verwijzing van je huisarts bij mij terecht.

Stap 2

Het intake gesprek is de volgende stap. Dit neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. In dat persoonlijke gesprek wil ik informatie van je ontvangen. Zowel algemene (naam, leeftijd, adres, werk) als meer specifieke (wat is je streefgewicht, maar vooral ook wat is je motivatie). Daarna ga je zelf aan de slag met kleine opdrachten om zo meer inzicht te krijgen in je voedingspatroon. Aan de hand van deze informatie werk ik een analyse en een persoonlijk advies uit. Deze wordt tijdens een vervolgconsult besproken.

Ook vraag ik je in dit gesprek om voor een bepaalde periode een eetdagboek bij te houden. Hier haal ik veel informatie uit. Bijvoorbeeld welke producten kies je, op welke momenten eet je enzovoorts. Dit eetdagboek zal in het vervolggesprek besproken worden.

Samen kijken we naar wat voor soort beweging bij je past en hoe je dit met je dagelijkse activiteiten kunt combineren

Stap 3

Tijdens de vervolgconsulten neem ik met je door hoe het de afgelopen periode is gegaan. Ging het goed? Wanneer was het lastig? Gemaakte opdrachten worden doorgenomen en besproken. Indien nodig kan er wat dieper op een bepaald onderwerp ingegaan worden. Dit kan iets zijn waar je zelf mee zit maar het kan ook iets zijn wat mij opvalt. De vervolgconsulten en weegconsulten worden tijdens een traject afgewisseld.

Standaard wordt er gewogen en gemeten.

Stap 4

Het exitgesprek is de laatste stap in het proces. De begeleiding stopt hierna. In dit gesprek worden de puntjes op de i gezet. Het verloop van de begeleiding wordt geëvalueerd.

Voor de kosten van dit traject verwijs ik u naar de Tarieven en Vergoedingen op deze website.

Voedingscoach Marcha

W. Snelliusweg 20, 3331 EX Zwijndrecht

(Bedrijventerrein Develpoort)

bottom of page